Більшість українців не сприймає СНД

Понеділок, 4 липня 2011, 18:15

Українці сприймають СНД як механізм збереження внутрішньорегіональних зв'язків колишніх радянських республік.

Про це свідчать результати дослідження проведеного компанією Research & Branding Group.

43% опитаних сприймають СНД скоріше як механізм збереження внутрішньорегіональних зв'язків країн в умовах розпаду політичного організму СРСР, ніж в якості ефективного інструменту інтеграції на пострадянському просторі (27%).

Думки українців щодо статусу України в СНД розділилися: рівне число респондентів (по 16%) вважають Україну як повноправним членом Співдружності, так і державою, яка залишила СНД.

15% опитаних називають Україну державою, яка бере участь в окремих структурах СНД в якості спостерігача; асоційованим членом СНД Україну вважають 12% українців, а фактичним членом Співдружності - 11% опитаних.

Регіональному розрізі жителі західних областей частіше сприймають Україну як державу, яка вийшла зі складу СНД (18%), жителі центральних областей - як державу, яка бере участь в окремих структурах СНД (20%), а жителі південно-східних областей - у якості повноправного члена СНД (19 %).

Більшість жителів України (43%) вважають, що країни СНД віддаляються одна від одної.

Більше третини українців (36%) вважають, що нічого не змінюється і кожен п'ятий житель країни (21%) підтримує думку про те, що країни СНД зближуються між собою.

Велика частина українців (47%) вважає, що у СНД немає майбутнього, протилежної точки зору дотримується 35% жителів України

Опитування проводилося з 4 по 14 квітня 2011 року. Збір інформації проводився методом особистого інтерв'ю в 24-х областях України і АР Крим.

Респонденти відбиралися за квотною вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за місцем проживання (область), статтю і віком. Обсяг вибіркової сукупності склав 2077 чоловік.

Очікувана середня похибка вибірки складає +-2,2%.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...