Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Під Києвом силове захоплення через землю?

Вівторок, 5 липня 2011, 11:47

У Софіївській Борщагівці під Києвом Партія регіонів намагалася захопити районну раду, щоб висловити недовіру голові сільради Юрію Денисенку.

Про це "Українській правді" розповів мешканець селища.

"Зараз біля сільської ради в Софіївській Борщагівці 400 осіб. Тут вночі було рейдерське захоплення – правляча партія хоче висловити недовіру голові, і я так розумію, що вони силою захопили раду", - сказав він.

"Сюди приїхали голова райдержадміністрції, голова Київсько-святошинського району Михайло Заславський, призначений президентом", - додав він.

"Мешканці села не пускають їх і міліцію у сільську раду", - зазначив він.

За його словами, люди, які захопили приміщення, все ще перебувають у ньому.

Після місцевих виборів сільський голова і депутати змогли провести лише декілька сесій.

З березня жодної сесії проведено не було через присутність на сесії менше половини депутатів сільської ради Софіївської  Борщагівки. 

29 червня знову було здійснено спробу провести засідання сесії. В приміщенні сільської ради зібралося чимало жителів села, які перешкоджали відкриттю та проведенню сесії, повідомляв сайт громади Софіївської Борщагівки.

Тому більшість депутатів перейшли до приміщення школи, де вони провели сесію, на якій проголосували за дострокове припинення повноважень голови Софіївсько-Борщагівської сільської ради Денисенка.

За їхнім рішенням, повноваження Софіївсько-Борщагівського сільського голови тимчасово здійснює секретар сільської ради Перегінець В.М.

Наразі біля приміщення сільради перебуває голова Голова Києво-Святошинської адміністрації Михайло Заславський. За словами активістів, він запропонував, щоб мешканці дозволили протягом двох місяців працювати Перегінцю.

Попередня сільрада своїми рішеннями роздавала землі у Києво-Святошинському районі людям, які жодного стосунку до неї не мають, стверджують активісти

Денисенко, який пройшов на посаду під гаслами боротьби з корупцією та незаконною роздачею земельних ділянок, намагається розібратись з діяльністю попередників. Було створено спецальну комісію, яка вивчала питання виділення земель попередниками.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування