Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко принесла Макаренку й Шепiтьку квіти: "перша перемога"

Вівторок, 5 липня 2011, 15:02

Екс-прем'єр Юлiя Тимошенко прибула до Апеляцiйного суду Києва з букетом троянд, щоб особисто привiтати зi звiльненням з-пiд варти Анатолiя Макаренка й Тараса Шепiтька.

"I Анатолiй Макаренко, i Тарас Шепiтько - це тi люди, якi дiяли в державних iнтересах, якi дiяли на благо держави, якi дiяли проти людей, котрi незаконно заволодiли державним майном - газом", - сказала вона журналiстам у коридорi суду, повідомляє "Інтерфакс".

Тимошенко назвала щастям рiшення суду про звiльнення з пiд варти Макаренка i Шепiтька.

Вона запевнила, що партiя "Батькiвщина" зробить усе для реабiлiтацiї цих людей як чесних громадян.

"Ми зробимо все для того, щоб вони були цiлком i повнiстю реабiлiтованi, тому що насправдi їм треба давати державнi нагороди, а їх кидають до в'язницi за їхню державницьку позицiю, за їхню чесну позицiю", - сказала лiдер "Батькiвщини".

Перед цим Тимошенко написала у своєму Twitter: "Перша перемога над режимом – вдалося добитися звільнення політв’язнів Макаренка та Шепітька, над якими рік знущалась мафія в законі. Вітаю!".

Разом iз Тимошенко до суду прибули близько десяти народних депутатiв фракцiї "БЮТ-Батькiвщина".

Макаренка i Шепiтька бiля будiвлi суду очiкували найближчi родичi.

Як відомо, колишнього голову Державної митної служби Анатолія Макаренка та екс-начальника вiддiлу Київської регiональної митницi Тараса Шепітька обвинувачують у неправомiрному митному оформленнi природного газу.

Їх затримали в рамках розслiдування кримiнальної справи про заподiяння шкоди Українi за результатами розгляду позову "РосУкрЕнерго" до НАК "Нафтогаз України" в Стокгольмському арбiтражi.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування