Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада дозволила корпоратизацію титанових підприємств

Вівторок, 5 липня 2011, 17:37

Верховна Рада дозволила корпоратизацію низки державних підприємств титанової галузі.

За відповідний законопроект у цілому у вівторок проголосували 244 депутатські картки, проти - 38, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, депутати дозволили корпоратизацію "Запорізького титаномагнієвого комбінату", ДАК "Титан" (Армянськ), держпідприємств "Іршанський ГЗК" та "Вільногірський ГМК" при збереженні об'єктів у списку підприємств, які не можуть бути приватизовані.

Прийнятий закон також дозволяє приватизацію Славутського комбінату "Будфарфор", Українського державного інституту скла, виробничого об'єднання "Автоскло" та трьох шовкрадгоспів.

Автори законопроекту, депутати від фракції Партії регіонів Юрій Каракай та Сергій Майборода, в пояснювальній записці до документа стверджували, що його прийняття дозволить створити умови для залучення приватних інвестицій у зазначені підприємства.

Про інтерес до приватизації підприємств титанової галузі раніше заявляла холдингова компанія Group DF українського бізнесмена Дмитра Фірташа, якій нині належить 50% -1 акція виробника діоксиду титану "Кримський титан", 50% +1 якого перебувають у власності ДАК "Титан".

"Кримський титан" орендує Іршанський ГЗК і Вільногірський ГМК.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...