Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Табачника кажуть, що української мови стало навіть більше

Вівторок, 5 липня 2011, 18:54

Інформація про скорочення годин на вивчення української мови в школах не відповідає дійсності.

Про це заявили в прес-службі Міністерство освіти і науки, молоді та спорту.

"Кількість годин на вивчення української мови у школах з вивченням російської чи іншої мови національної меншини збільшено на одну годину у 1-му і 2-му класах та на дві години у 3-му і 4-му класах", - йдеться в заяві.

Ці зміни затверджені наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту від 10.06.2011 №572 "Про Типові навчальні плани початкової школи", які набирають чинності, починаючи з 2012/2013 навчального року.

"Хочеться звернути увагу, що сьогоднішні "експерти", які вчора самі складали діючі навчальні плани, мабуть, раніше не вважали українську мову "потужним інструментом розвитку особистості", оскільки штучно зменшили години на її  вивчення в школах, які додатково вивчають російську чи іншу мову національних меншин, на цілих шість годин", - заявили в прес-службі.

"У нових навчальних планах Міністерство відновило норму  – 28, а не 22 години", - додали в міністерстві.

"Порівнюючи Базові навчальні плани зразка 2005 (діюча редакція) та 2011 р. можна відзначити, що загальна кількість годин на освітню галузь "Мови і літератури" не змінилася - 35 годин", - зазначається в повідомленні.

Як відомо, раніше повідомлялося, що Міністерство освіти вирішило зменшити кількості годин на вивчення державної мови у школах.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування