Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавринович розсекретив новий кримінальний кодекс

Вівторок, 5 липня 2011, 19:16

Міністерство юстиції оприлюднило на своєму сайті для ознайомлення проект Кримінального процесуального кодексу.

Як повідомив глава робочої групи при президентові з питань реформування кримінального судочинства, міністр юстиції Олександр Лавринович, проект готується для передачі на експертизу до Європейської комісії "За демократію через право" (Венеціанська комісія).

Зокрема, триває переклад проекту Кодексу англійською мовою.

Лавринович нагадав, що положення нового проекту кодексу було ухвалено під час засідання робочої групи з питань реформування кримінального судочинства, яке відбувалось 16 червня цього року під головуванням президента.

Ключовими новелами нового проекту встановлюється процесуальна рівність та змагальність сторін; підвищуються права підозрюваних; розширюються права потерпілого; оновлюється процедура досудового розслідування; удосконалюється процедура судового контролю, забороняється повернення справ на додаткове розслідування, удосконалюється процедура оскарження судових рішень.

"Проект нового Кримінального процесуального кодексу розроблявся на основі напрацювань попередніх років, які частково були покладені в основу раніше розроблених проектів кодексу", - заявили в прес-службі Кабміну.

"У ньому також враховані пропозиції державних органів, які здійснюють правозастосовчу діяльність у сфері кримінальної юстиції, та провідних вищих навчальних закладів", - зазначається в повідомленні.

На розгляд Верховної Ради проект планується винести вже цього року.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування