"Регіони" заявляють, що Тимошенко хотіла здерти 70 гривень з кожного

Вівторок, 5 липня 2011, 20:45

Необхідно надати правову оцінку боргам екс-прем'єра Юлії Тимошенко через відповідне рішення правоохоронних органів.

Таку думку озвучив депутат від Партії регіонів Володимир Олійник, коментуючи відкриття Службою безпеки кримінальної справи за фактом замаху на розтрату державних коштів на суму 405 мільйонів доларів.

"Недавно прем’єр Микола Азаров звернувся до СБУ з проханням розібратися зі зверненням міністра оборони РФ Анатолія Сердюкова до уряду України щодо погашення боргу компанії Ю. Тимошенко ЄЕСУ", - цитує політика прес-служба партії.

"Отож на підставі ст. 94, 97 Кримінально-процесуального кодексу України СБУ повинна була порушити кримінальну справу. І саме через слідчі процесуальні дії повинно бути встановлено коло осіб, хто має відповідати за борги ЄЕСУ перед Росією", - наголосив Олійник.

За його словами, це - єдиний спосіб, який дозволяє у рамках кримінальної справи провести процесуальні дії: допитати свідків і вилучити документи, провести необхідні експертизи і дати відповідну оцінку.

"Адже це серйозне звернення, претензія до всіх українців, до держави, якщо цей борг буде нами визнаний. Я знаю, що попередньо Азаров повідомив, що не визнає борги Тимошенко як борги всієї України. Водночас потрібно дати правову оцінку через відповідне рішення правоохоронних органів", - зазначив парламентарій.

"У чому суть претензій Росії до України? Недержавна компанія ЄЕСУ винна країні-сусідці шалену купу грошей - 405 мільйонів доларів. Це - особистий борг пані Тимошенко, й вона протягом кількох років намагалася перекласти його тягар на плечі кожного українця. Кожен із нас мусив би сплатити Росії по 70 гривень", - заявив Олійник.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...