У Регіонах хочуть підключити "третю сторону" до газових переговорів

Середа, 6 липня 2011, 09:09

До українсько-російських газових переговорів потрібно долучити третю сторону – Європейський Союз, вважають у Партії регіонів.

Принаймні, таку думку висловив заступник голови фракції Партії регіонів Анатолій Кінах у розмові з Радіо "Свобода".

"Той варіант, який пропонується "Газпромом", двосторонній варіант створення СП чи злиття "Нафтогазу" та "Газпрому", безумовно, не є оптимальним", - сказав він.

"Україні необхідно підсилити переговори за участю усіх трьох сторін і створити умови балансу інтересів всіх трьох сторін, включаючи умови для прозорого ринку газу в Європі", - вважає Кінах.

Як відомо, російська сторона наполягає, що питання коригування ціни на газ для України може бути розглянуте при злитті "Газпрому" та "Нафтогазу".

Президент України Віктор Янукович виключав можливість злиття "Нафтогазу" та "Газпрому".

Водночас, експерт Інституту енергетичних досліджень Дмитро Марунич вважає, що спільне підприємство, "скоріше за все, буде створено".

"Янукович ухвалив рішення. Є рішення про це спільне підприємство. Але для того, щоб оцінити всі плюси і мінуси, щоб підготувати громадську думку, це рішення буде відтерміновуватися, щоб громадська думка в Україні була готова до такого не дуже популярного кроку", - каже експерт.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування