Колишнього мера посадили на 4 роки

Середа, 6 липня 2011, 16:37

Колишнього мера Кам'янець-Подільського Анатолія Нестерука засудили до 4 років позбавлення волі.

Таке рішення ухвалив Дунаєвецький районний суд Хмельницької області, повідомляють Українські новини.

Крім того, колишнього керуючого справами виконавчого комітету міськради Миколу Нечая засудили до 3 років умовно з випробувальним терміном в 1 рік.

Екс-чиновникив визнали винними у зловживанні владою.

У той же час суд виправдав Нестерука і Нечая в частині інкримінованого їм хабарництва, відхиливши відповідні докази обвинувачення.

Адвокати обох засуджених заявили, що оскаржать рішення суду. Для цього у них є час, поки вирок не вступив у законну силу.

Засуджені винними себе не визнають.

Як відомо, у вересні 2010 року прокуратура Хмельницької області за матеріалами СБУ порушила кримінальну справу стосовно Нестерука і Нечая за статтями 368 (отримання хабара) і 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу.

20 вересня 2010 співробітники СБУ затримали Нечая в його службовому кабінеті нібито при отриманні останньої частини хабара у розмірі 60 тисяч гривень.

Як повідомила тоді прес-служба СБУ, в жовтні 2009 року приватні підприємці звернулися до мера з проханням передати їм в оренду земельну ділянку площею 1,5 га для будівництва станції техобслуговування та гаражів і отримали його згоду, нібито за обіцяну винагороду в 300 тисяч гривень.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News