Екс-міністру Криму дали три роки за тролейбуси

Середа, 6 липня 2011, 20:40

Екс-міністра житлово-комунального господарства Криму Володимира Баженова засуджено до трьох років в'язниці з відстрочкою виконання вироку на два роки за нецільове використання бюджетних коштів.

Відповідне рішення прийняте Центральним районним судом Сімферополя, повідомляє прес-служба прокуратури Криму.

"Розглянувши надані державним обвинуваченням, яке підтримував працівник прокуратури автономії, докази, суд визнав посадовця винним у використанні всупереч цільовому призначенню бюджетних коштів в особливо великому розмірі", - зазначається в повідомленні.

"За цей злочин підсудному призначено покарання у вигляді трьох років позбавлення волі, але звільнено від відбування покарання із встановленням іспитового строку на 2 роки, без позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю", - уточнили в прес-службі.

Прокуратурою готується апеляція на вирок у зв’язку з м’якістю призначеного покарання.

Як відомо, екс-міністр ЖКГ Криму обвинувачувався у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.210 КК України - порушення законодавства про бюджетну систему України.

Як було встановлено в ході слідства, колишній міністр незаконно розпорядився бюджетними коштами, виділеними з держбюджету на оновлення тролейбусного парку.

Усупереч постанові уряду країни на 6,9 мільйонів гривень було придбано тролейбуси не вітчизняного, а іноземного виробництва.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...