На Кірєєва, крім Тимошенко, ніхто не скаржився

Четвер, 7 липня 2011, 14:50

До Вищої ради юстиції ніколи не надходили скарги на дії судді Родіона Кірєєва.

Про це заявила заступник глави ВРЮ Лідія Ізовітова, повідомляє прес-служба ради.

"До Вищої ради юстиції ніколи не надходили скарги на дії судді Кірєєва та не призначалися відповідні перевірки", - зазначила вона.

Як відомо, раніше сторона Юлії Тимошенко, під час розгляду "газової справи", заявляла, що Кірєєв виносив неправосудні рішення у справах щодо осіб, які, зокрема, виготовляли та збували наркотичні речовини.

Крім того, заступник глави Апеляційного суду Київської області Євген Литвинов заявив, що інформація про неправосудні рішення Кірєєва не відповідає дійсності.

"Що стосується звинувачень на адресу судді Кірєєва, що пролунали в Печерському суді Києва про те, що нібито він виносив неправосудні рішення і нібито покривав керівників наркобізнесу, то це не відповідає дійсності", - зазначив він.

"У розпорядженні Апеляційного суду Київської області немає даних, які б підтверджували ці звинувачення", - заявив Литвинов, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Він також назвав неправдивою інформацію про те, що суддя Кірєєв звільняв від покарання винних осіб.

Литвинов розповів, що серед функцій Апеляційного суду - перевірка законності винесених рішень місцевими судами області при вступі апеляційної скарги.

"В даний час жоден судовий орган України не визнав суддю Кірєєва винним у винесенні неправосудних рішень. Це легко перевірити за Єдиним реєстром судових рішень. Тому подібні звинувачення є безпідставними", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування