Лукашенко готовий відправити у Європу вагон політв'язнів

Четвер, 7 липня 2011, 17:51

Президент Білорусі Олександр Лукашенко не має наміру торгуватися з Євросоюзом щодо ув'язнених.

Про це глава держави заявив у Шклові, коментуючи журналістам заяву глави МЗС головуючої в ЄС Польщі Радослава Сікорського, повідомляє БЕЛТА.

Так, Сікорський заявив, що Євросоюз запропонує підтримку й консультації по економічних реформах у Білорусі в обмін на звільнення ув'язнених із приставкою "політ".

"Що стосується політв'язнів, ви також знаєте, що в нас немає сьогодні статті політв'язнів. Це їм цього хочеться. Чесно говорячи, я не знав, скільки в нас засуджених по цих безладдях і перебуває в місцях висновку", - сказав Лукашенко.

"З 600 притягнутих тоді в нас 28 або 30 осіб перебували в місцях не дуже віддалених, хто умовно, хто у в'язниці. Але там, де є неспростовні факти, зняті в тому числі й західними журналістами", - підкреслив Лукашенко.

"Торгуватися я ні з ким не маю наміру. Це люди - погані вони, гарні, - це людські долі. Торгуватися з ЄС і розмінювати цих людей на якісь переговори й розмови, нам це не треба абсолютно, я говорю щиро", - заявив Лукашенко.

"А якщо в ЄС їх хочуть до себе забрати - завтра квиток випишемо й відправимо, не питання. Нехай забирають, якщо вони такі дбайливці по політв'язнях. Завтра в один вагон посадимо - я прийму рішення - всіх, і навіть тих, хто сьогодні залишився на волі й мукають на площах, вони спеціально провокують", - сказав Лукашенко.

"Усіх, за кого вони (ЄС) ратують, завтра у вагон - і туди. Якщо швидше - літак виділимо, перекинемо миттєво, нехай забирають. Але от побачите, як вони на це відреагують", - додав Лукашенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування