Комуністи планують антифашистську акцію у Львові

Четвер, 7 липня 2011, 23:13

У липні у Львові відбудеться другий Конгрес антифашистської інтелігенції за участі іноземних делегацій.

Про це повідомив депутат від фракції КПУ Олександр Голуб, передає УНІАН.

Він зазначив, що 75 років тому у Львові було проведено перший Конгрес антифашистської інтелігенції, під час якого було рішуче засуджено перші прояви фашизму, який насувався на Європу.

Зараз, за його словами, Компартія вивчає можливість проведення другого такого Конгресу у Львові.

"Конгрес у Львові обов’язково відбудеться. Однак, на даний час остаточно не визначено дату його проведення. Конгрес планується на середину липня", - зазначив Голуб.

В свою чергу глава фракції ВО "Свобода" у Львівській обласній раді Ірина Сех звернулася до органів влади і правоохоронних структур із закликом запобігти проведенню у Львові "псевдоконгресу інтелігенції під головуванням Петра Симоненка".

Як наголошується у повідомленні, депутат вважає, що проведення такого заходу є порушенням ст.161 Кримінального кодексу (розпалювання міжнаціональної ворожнечі).

Депутатський запит адресовано начальникові управління Служби безпеки у Львівській області Юрієві Кіцулу, голові Львівської ОДА Михайлові Цимбалюку, начальникові ГУ МВС у Львівській області Богданові Щуру.

Коментуючи запит лідера фракції "Свободи" Львівської облради, Голуб зазначив, що "зрозуміло, яку ідеологію відстоює Ірина Сех і об’єднання "Свобода".

"Якщо Ірина Сех виступає проти проведення антифашистського конгресу - зрозуміло, яку ідеологію вона відстоює, і яка ідеологія політичної сили, яку вона представляє", - наголосив комуніст.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування