ЯНУКОВИЧ ПРОДАВАТИМЕ "НАФТОГАЗ" ЧАСТИНАМИ?

П'ятниця, 8 липня 2011, 12:37

Президент Віктор Янукович заперечує можливість злиття "Нафтогазу України" з "Газпромом".

"Ми не плануємо як такого злиття "Нафтогазу" і "Газпрому", - заявив він на прес-конференції у п’ятницю.

"Ми плануємо участь "Нафтогазу" і "Газпрому" у спільних проектах. Наприклад, модернізації української газо-транспортної системи, розбодові окремих ділянок, можливо, в видобутку нафти і газу на різних територіях, зокрема і України. Але, як такого об'єднання не буде", - запевнив президент.

Водночас Янукович повідомив, що уряд думає над реструктуризацією "Нафтогазу".

"Тому що сьогодні ця структура, яка є в "Нафтогазі", вона обтяжлива і не працює ефективно... Прийшов час ці структури роз'єднати, щоб вони могли розвиватись кожна окрема", - заявив він

"Укрнафтогаз", "Укрнафта", "Украгазвидобування", "Чорноморнафтогаз", "Нафтогаз", "Трансгаз", "Транснафта"... Якщо ми хочемо цивілізовано розвивати ці підприємства, їх треба підготувати до реєстрації на біржі IPO, щоб ми могли отримали реальну ціну цих підприємств, щоб розуміти, чим ми володіємо, чим володіє Україна", - сказав президент.

"І ми побачимо, яким чином їх розвивати...можливо, для початку продати 10% через біржу, і отримати інвестиційний ресурс. Я думаю, що це реальний шанс іти по шляху модернізації цієї системи", - запевнив Янукович.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News