У Київській мерії обіцяють навчити кондукторів англійської

П'ятниця, 8 липня 2011, 13:00

Столична влада обіцяє, що мовного непорозуміння з гостями Євро-2012 не буде.

Про це в інтерв'ю Кievpress.net сказав заступник начальника Головного управління транспорту й зв'язку КМДА Іван Шпильовий.

Зокрема, за його словами, кондуктори та водії у транспорті зможуть англійською підказати уболівальникам, що приїдуть на чемпіонат, на якій зупинці і коли вийти, як доїхати до потрібного місця.

"Кондукторам дамо знання, роздамо розмовники. Крім того, плануємо залучати волонтерів. Ми підрахували, що на одну станцію ​​метро потрібно два волонтери в цілодобовому режимі", - зазначив чиновник.

"Також по два волонтери будуть працювати на великих наземних вузлових станціях: "Сирець", "Петрівка", "Видубичі", "Либидська" і інші. Де прогнозується менше скупчення людей - по одному добровольцеві", - сказав Шпильовий.

Він наголосив, що волонтери будуть виділятися з юрби своїм спеціальним одягом, крім того, через гучномовці постійно буде звучати інформація для гостей столиці, щоб вони зверталися по допомогу до волонтерів.

"Загалом, інформація на англійському для вболівальників буде надаватися в повному обсязі: по інтернету, на табло в метро, ​​автобусах, тролейбусах, трамваях. На зупинках наземного транспорту будуть розміщені табло, де буде висвічуватися інформація про вид транспорту, який зупиняється на цій зупинці, інтервал його руху й таке інше", - сказав чиновник.

Він додав, що наразі іде серйозна робота з підготовки схем маршрутного орієнтування для водіїв.

"На в'їздах у Київ і всіх основних магістралях міста будуть розташовані величезні щити зі знаками орієнтування. А ближче до центру столиці - спеціальні інформаційні покажчики. УЄФА обіцяє їх надати вже в серпні. Такі ж знаки будуть створені й для пішоходів", - розповів Шпильовий.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News