Литвин: ніколи не чув, щоб у кабінеті Кучми творилося щось несусвітнє

П'ятниця, 8 липня 2011, 13:48

Спікер Володимир Литвин заявив, що ніколи не чув, щоб у кабінеті екс-президента Леоніда Кучми відбувалося щось незаконне.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

Відповідаючи на питання, чи було в діях Кучми по відношенню до журналіста Георгія Гонгадзе зловживання владою і службовим становищем, Литвин зазначив: "Я особисто, буваючи в кабінеті Кучми, ніколи не чув, не бачив, не відчував, що коїться щось несусвітнє і протизаконне".

"Під час розмов вживалися енергійні слова - я думаю, з одного боку, це не зовсім добре, а з іншого - такі ми є. Потрібно подивитися на кожного в побуті, особливо на моралізаторів, які думають, ніби їх ніхто не бачить і не чує", - сказав він.

"Якщо вони самі себе послухають, то жахнуться - як вони говорять і про що", - додав Литвин.

"Для мене важливо, щоб була встановлена ​​істина: хто організував прослуховування першого кабінету країни, хто аналізував результати того, що відбувається в кабінеті, хто компонував, хто тиражував, хто поширював, хто вивозив плівки за кордон, хто за цим всім стояв", - зазначив спікер.

Він також заявив, що давав свідчення у справі Гонгадзе.

На питання, чому до смерті Гонгадзе хочуть прив'язати його, Литвин відповів: "Давайте почнемо з того, що останнім часом мене ніхто до цієї справи не прив'язував".

"Невигубне бажання пов'язати мене з вбивством продовжує жити тому, що, як мені видається, сценарій, розроблений у зв'язку з організацією цієї справи, передбачає розвиток такого напрямку", - сказав він.

"Робиться це для того, щоб відволікти увагу від головних підбурювачів цієї великої провокації з важкими наслідками", - вважає спікер.

Відповідаючи на питання, чи знаходяться підбурювачі в України або за кордоном, Литвин сказав: "Інтуїтивно відчуваю, що починалося все в Україні, а потім пішло гуляти по весях і країнах. Принаймні мені так видається".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування