Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Freedom House: Справи проти Тимошенко знищують перспективи України

П'ятниця, 8 липня 2011, 15:05

Виконавчий директор Freedom House Девід Крамер закликає українську владу припинити кримінальне переслідування екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Про це він заявив під час конференції, організованої Інститутом міжнародної економіки Петерсона, Центром США та Європи Брукінзького інституту та Атлантичною Радою.

"Останнє розслідування СБУ проти Юлії Тимошенко перетворило те, що, як зазначив Андерс Аслунд, було фарсом, на трагедію", - заявив він.

"Цим розслідуванням більше не можна довіряти. Це просто одне за іншим звинувачення, які висуваються проти Юлії Тимошенко, поки нарешті щось не вийде", - наголосив Крамер.

"Одним з уроків, який вивчили багато з нас, полягає у тому, що незалежно від того, знаходишся ти при владі чи ні, якщо ти опинився у ямі, перестань копати! Українці ж продовжують копати, аж поки вони не опиняться на протилежному боці Землі. Це – трагедія для України. Це вже стає жартом", - сказав він.

Він додав, що "якщо Україна справді хоче зберегти довіру до себе та справді боротись з корупцією, а також зберегти довіру у питаннях верховенства права, цьому нонсенсу необхідно покласти край!"

"Тому я звертаюсь до своїх колег з українського уряду, які присутні тут, коли ви повернетесь назад, або доповідатимете вашому уряду, скажіть їм, щоб вони зупинились. Це – обурливо! Це знищує перспективи України щодо реальної інтеграції у євроатлантичну спільноту, це також знищує перспективи вашої країни щодо справжнього демократичного майбутнього", - наголосив він.

Крамер повідомив, що останнім часом носить браслет на підтримку Білорусі, на якому написано "FreeBelarusnow.org".

"Я справді дуже сподіваюсь, що нам не доведеться почати носити такі ж браслети на підтримку України", - зазначив Крамер.

Крамер також зазначив, що те, що відбувається в Україні зараз, веде до авторитаризму.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування