"Стоп цензурі!" просить гласний процес над справою Пукача

П'ятниця, 8 липня 2011, 22:35

Рух "Стоп цензурі!" закликає президента сприяти проведенню відкритого та гласного судового процесу над генералом Олексієм Пукачем, звинуваченим у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це йдеться у зверненні руху до президента Віктора Януковича, переданому президентові під час прес-конференції в п’ятницю.

"Нами неодноразово наголошувалося, що протягом 2010-2011 років ситуація в інформаційній сфері суттєво погіршилася - великою мірою через дії влади. Але за останні тижні процеси згортання демократії продовжувалися", - йдеться у зверненні.

Користуючись нагодою, рух "Стоп цензурі" вкотре звернувся до Януковича з проханням "вжити всіх необхідних дій для гарантування свободи слова в Україні".

Активісти просять президента "гарантувати недоторканість роботи журналістів з боку правоохоронних органів та силових структур".

Крім того, учасники руху просять "забезпечити справжнє, а не декларативне виконання закону "Про доступ до публічної інформації" всіма органами влади".

"Стоп цензурі!" просить "сприяти прозорості влади в Україні, поновивши практику ваших попередників щодо відкритих щоквартальних прес-конференцій президента".

Журналісти просять Януковича запровадити ротацію у журналістському пулі, сприяти реформуванню українських ЗМІ, забезпечити створення системи суспільного мовлення, розробити та внести законопроект "Про прозорість медіавласності" та гарантувати дотримання медійного законодавства в сфері повноважень редакційних рад в ЗМІ.

В зверненні також міститься прохання "публічно оприлюднити свою позицію з приводу диспаритету висвітлення телеканалами діяльності влади та опозиції на користь влади".

Рух закликає також призначити членом Національної Ради з питань телебачення та радіомовлення за президентською квотою кандидатуру, яку висуне громадськість та підтримає Рух "Стоп цензурі!".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...