Винних в обвалі може вже немає в живих - керівник шахти

Вівторок, 2 серпня 2011, 21:20

У місті Макіївка Донецькій області на шахті імені Бажанова, на якій 29 липня сталося обвалення копра скіпового ствола, відсторонено від роботи головного інженера.

Про це заявив гендиректор держпідприємства "Макіїввугілля" Станіслав Толчин, передає УНІАН.

Він акцентував, що, за попередніми висновками експертів, однією з причин аварії стали неякісний бетон, із якого був виготовлений копер, і те, що в 70-і роки на копрі була замінена підйомна машина зі шведської на важчу й потужнішу "радянську", встановлену, неправильно.

Толчин припустив, що людей, які використовували неякісний бетон, "вже немає в живих".

На запитання, чи будуть у такому разі взагалі визначені винні в цій аварії, гендиректор сказав: "Це комісія урядова визначає".

При цьому він додав, що "винні є в усьому, й, напевно, будуть і тут".

На запитання, чи будуть після оприлюднення результатів комісії кадрові зміни на шахті й у "Макіїввугілля", гендиректор відповів: "Ви хочете запитати - чи виженуть мене з роботи? Я не знаю".

Як відомо, 29 липня в Макіївці Донецької області на шахті імені Бажанова сталося обвалення копра скіпового ствола - надшахтної споруди, в якій розміщуються шахтні підйомні установки.

Внаслідок аварії загинули 11 працівників шахти, ще четверо (3 жінки і 1 чоловік) отримали травми різного ступеня тяжкості.

Прокуратура Донецької області порушила справу за фактом обвалення копра на за ч.2 ст. 272 КК України ("Порушення правил безпеки при виконанні робіт із підвищеною небезпекою").

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News