Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Київміськбуд" заявляє, що скандальне будівництво на Троєщині законне

Понеділок, 22 серпня 2011, 17:34

Холдингова компанія "Київміськбуд" заявляє, що будівництво на вулиці Маяковського ведеться законно.

Про це повідомляє сайт компанії, де оприлюднені відповідні дозвільні документи.

"Зазначене будівництво здійснюється у повній відповідності до вимог чинного законодавства. На підставі рішення Київради від 01.10.2007 року та договору оренди земельної ділянки, будівельні ділянки 72, 73, 74 на житловому масиві Вигурівщина-Троєщина, 11 мікрорайон у Деснянському районі передані АТ ХК "Київміськбуд" в оренду строком на 5 років для будівництва житлових будинків з об'єктами обслуговування", йдеться в повідомленні.

Також у "Київміськбуді" наголосили, що земділянки 72, 73, 74 на житловому масиві Вигурівщина-Троєщина "належать до земель житлової та громадської забудови".

"Тобто порушення з боку "Київміськбуду" щодо нецільового використання земельних ділянок відсутні, а надані під будівництво земельні ділянки використовуються у повній відповідності до вимог Земельного кодексу", йдеться в повідомленні.

У холдингу наголосили, що до того ж отримали позитивний висновок комплексної державної експертизи від 17.04.2006 року.

"Стосовно відсутності дозвільної документації на виконання будівельних робіт, то ця інформація також не відповідає дійсності", заявили у "Київміськбуді" і додали, що мають дозвіл на виконання будівельних робіт та лист-підтвердження від Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю.

"Згідно зі статтею 37 Закону "Про регулювання містобудівної діяльності" за наявності дозволу на виконання будівельних робіт отримання замовником та генпідрядником інших документів дозвільного характеру для виконання будівельних робіт та видалення зелених насаджень у межах будівельного майданчика не вимагається", - наголосили в холдингу.

"Натомість протиправними діями організованої групи осіб здійснюється перешкоджання законному будівництву. Біля паркану будівельного майданчика постійно лунають погрози щодо знищення будівельної техніки, паркану та завданню шкоди працівникам, які виконують роботи на будівельному майданчику", йдеться в повідомленні "Київміськбуду".

У холдингу наголосили, що 17-18 серпня "група осіб неодноразово робила спроби знищення паркану будівельного майданчика, вчиняла насильницькі дії до працівників, які працювали на будівельному майданчику, у тому числі кидання каміння".

"Такі дії призводять до загрози життю та здоров'ю людей, знищенню майна та протидії законній господарській діяльності. У зв'язку з вищезазначеним, "Київміськбуд" 19 серпня направив заяви про злочин до Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС, прокуратури Києва, прокуратури Деснянського району та лист до Київської державної адміністрації", йдеться в повідомленні.

Як відомо, 17 серпня на вул. Маяковського, 40 стався конфлікт забудовника з мешканцями району. Робітники ХК "Київміськбуд" зробили чергову спробу встановити паркан на місці майбутнього будівництва, однак мешканці стали цьому на заваді.

18 серпня на Маяковського "міцні хлопці" забудовника побили місцевих мешканців, а також застосували проти жителів сльозогінний газ.

Згодом голова КМДА Олександр Попов пообіцяв припинити будівництво до з'ясування, законне воно чи не законне.

Українська правда. Київ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування