Ізраїль ніколи не видасть Україні Черновецького?

Середа, 3 серпня 2011, 11:24

Ізраїль за жодних обставин не надасть Україні офіційних підтверджень про наявність у Черновецького свого громадянства і не видасть його Україні.

Про це заявив нардеп Геннадій Москаль.

"Ізраїль ніколи не надасть Україні офіційних підтверджень про наявність у Черновецького свого громадянства, оскільки ці відомості належать до персональних даних, які захищені конституцією й можуть бути надані лише за письмової та нотаріально завіреної згоди самого Черновецького", – заявляє Москаль.

"А для того, щоб позбавити київського мера українського громадянства, Комісія з питань громадянства при Президенті України має отримати тільки офіційні дані з Ізраїлю. На підставі одних лише публікацій у ЗМІ це питання розглядатися не буде", - зазначив депутат.

Депутата нагадав, що у приватній розмові один із представників поліції Ізраїлю обмовився, що громадянство його країни отримали близько трьох тисяч осіб з України, які мають в Ізраїлі нерухомість, банківські рахунки, кредитні картки тощо, однак основний час проводять в Україні й українського громадянства не позбулися.

Москаль висловив обурення діяльністю МВС і СБУ, які не з'ясували такі подробиці біографії мера Києва раніше.

"Адже Черновецький, будучи главою КМДА, мав посаду державного службовця першого рангу, йому неодноразово оформлювали допуск до державної таємниці та документів із грифом "таємно", "цілком таємно" та "особливої важливості", - нагадав депутат.

"До речі, якщо постане питання про притягнення Черновецького до кримінальної відповідальності (а воно стоїть уже дуже давно), то у випадку наявності в нього ізраїльського паспорта Ізраїль за жодних обставин не видасть підозрюваного Україні – це заборонено конституцією Ізраїлю", - зазначив Москаль.

Водночас, прес-секретар Міністерства абсорбції Ізраїлю (відповідає за питання імміграції) Сабіна Хаддад заявила про неможливість надання інформації про можливу наявність у Леоніда Черновецького громадянства цієї країни.

"Нам не дозволено надавати інформацію про громадянство нікому", - сказала вона "Українським новинам".

Хаддад наголосила, що це – приватна інформація, яку можна одержати тільки за умови згоди самого Черновецького.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування