Рада допоможе багатіям дешевше купувати катери і дорогі автомобілі

Середа, 3 серпня 2011, 11:28

У вівторок у Верховній Раді зареєстрували проект закону, що передбачає зниження мита на катери і дорогі легкові автомобілі.

Про це пише "Комерсант-Україна".

Проект закону № 9042 "Про внесення змін до митного тарифу України" передбачає зниження з 1 січня 2012 року ставок ввізного мита на легкові автомобілі об'ємом двигуна понад 3 тис. см. куб. і автокаравани (від 1,5 тис. до 3 тис. см.куб.). 

Для цієї категорії зниження у разі затвердження законопроекту складе з 7% до 6% від митної вартості. Для морських катерів мито зменшиться з 8,5% до 8%, передає "Коммерсант".

Основна мета прийняття законопроекту - приведення ставок імпортних мит у відповідність із зобов'язаннями України, які були взяті при вступі країни до СОТ в 2008 році. 

Експерти впевнені - на вартості автомобіля зниження мита не позначиться. 

"Подібне зниження практично непомітно як для споживача, так і для продавця. Це не більш ніж приведення законодавства у відповідність до вимог СОТ", - вважає гендиректор "АВТ Баварія", офіційного імпортера BMW в Україну.

За його словами, автомобілів з таким обсягом двигуна в нашій країні продається вкрай мало - близько 5% від всіх продажів. При цьому в грошовому вираженні це становить приблизно 20% прибутку.

Значно важливіше - зниження мита для автомобілів об'ємом двигуна до 2,2 тис. см.куб, на частку яких припадає близько 92% всіх продажів на рік, вважають у Всеукраїнській асоціації автоімпортерів та дилерів.

У той же час в Україні, навпаки, існує ризик підвищення мита на імпорт легкових автомобілів. Зараз Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі за скаргою українських автовиробників проводить розслідування з приводу імпорту більшості легкових автомобілів з об'ємом двигуна 1-2,2 незалежно від країни-виробника.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування