Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екстрадицію Ландіка затягуватимуть?

Середа, 3 серпня 2011, 11:41

У МВС побоюються, що російський адвокат депутата Романа Ландика буде затягувати процес його екстрадиції.

Про це повідомляє газета "Сегодня".

У МВС пояснюють, що процес екстрадиції достатньо тривалий, і захист Ландика може цим скористатися.

"Він (Ландик, - ред.) може оскаржити в російському суді своє перебування в СІЗО. І повинен пройти по всіх інстанціях. Потім, коли почнеться екстрадиція, може оскаржити сам факт видачі. Хоча йому буде важко - він не громадянин Росії і перешкод до видачі немає. Тобто він буде робити все, щоб затягнути процес", - зазначив начальник головного слідчого управління МВС Василь Фаринник.

Зараз, у депутата Ландика російський адвокат. Про це виданню повідомив екс-захисник депутата. Він і займатиметься відтягування процесу.

Втім, за словами слідчого, як тільки Ландик вичерпає всі способи залишитися в Росії, його відразу ж доставлять в Україну.

"Поїде за ним і забере його ініціатор екстрадиції - луганська міліція", - додав Фаринник.

Потім справою Ландика, швидше за все, займатиметься Генпрокуратура.

Коментуючи переведення Ландика з ІТУ до СІЗО Краснодара, слідчий припустив, що таким чином депутата переміщують "ближче до кордону, а потім його посадять на поїзд і відправлять в Україну".

Нагадаємо, кримінальну справу проти Ландика було порушено 7 липня прокуратурою Луганської області за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 296 Кримінального кодексу (хуліганство). 4 липня 37-річний Ландик в луганському ресторані "Баккара" побив 19-річну модель Марію Коршунову.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування