Тимошенко рулитиме "Батьківщиною" за будь-якого рішення суду

Середа, 3 серпня 2011, 13:40

Незалежно від рішення суду у "газовій справі" проти екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко питання зміни лідера партії "Батьківщина" не виникне.

Про це заявив представник партії, заступник голови Верховної Ради Микола Томенко в середу на прес-конференції у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Навіть якщо буде вирок (у справі Тимошенко). Як ми діємо в цій ситуації... На щастя, суди не приймають рішення, хто буде керівником партії", - зазначив він.

"Будь-яке рішення суду не знімає питання лідерства Тимошенко в партії. Вона була й залишається керівником партії", - запевнив Томенко.

За його словами, Тимошенко на даний момент - "найбільш популярний політик у середовищі опозиції".

Томенко переконаний, що влада поспішає з підготовкою вироку по Тимошенко до 24 серпня - Дня Незалежності, але за необхідності президент Віктор Янукович його скорегує - "прибере там якісь пункти".

БЮТівець прогнозує, що вирок може бути оголошений уже на початку вересня.

На його думку, у випадку неправомірного рішення суду можлива активізація вуличних акцій протесту українців восени.

Томенко також заявив, що якщо влада "піде на спробу виключити Тимошенко" з участі в парламентській виборчій кампанії 2012 року, екс-прем’єр буде діяти "як керівник партії й лідер команди й буде визначати формат того, хто візьме участь у партійному списку".

У цьому контексті він відзначив необхідність проведення праймеріз: "Моя точка зору: нам як демократичній партії необхідно провести демократичний праймеріз. Члени партії повинні визначити, хто йде в списку й у якому статусі".

Як відомо, раніше ходили чутки, що соратниця Тимошенко Наталя Королевська проводить переговори з місцевими осередками "Батьківщини" про те, щоб у випадку винесення Тимошенко обвинувачувального вироку її обрали новим головою партії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...