Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Азарова документи підписуватимуть на смартфонах?

Середа, 3 серпня 2011, 14:04

З наступного року міністри зможуть підписувати урядові документи дистанційно, користуючись смартфоном або інтернет-планшетом.

Про це на брифінгу у вівторок повідомив голова Держагентства з питань науки, інновацій та інформатизації України Володимир Семиноженко, передає "ЛігаБізнесІнформ".

"Як перший крок у реалізації системи електронного (державного) управління уряд з нового року, вже з січня, переходить на електронний документообіг", - пояснив Семиноженко.

За словами чиновника, терміни прийняття урядових рішень після цього будуть скорочені в рази, оскільки 90% часу зазвичай іде на узгодження документів, на переміщення різними міністерствами і відомствами тонни паперів.

Семиноженко уточнив, що при введенні системи будуть використані напрацювання, що вже є в міністерствах і відомствах. Необхідно тільки ввести єдиний модуль електронного спілкування для всіх урядових структур. На це, за словами Семиноженка, буде потрібно близько 3 мільйонів гривень.


"І будь-який член уряду зможе приймати рішення навіть не обов'язково на робочому місці за стаціонарним комп'ютером, а користуючись смартфоном, нетбуком", - сказав Семиноженко.

Семиноженко підкреслив, що законодавча база, що дозволяє перейти на електронний документообіг, в Україні вже існує.

Окрім того, за словами Семиноженко, сам він паперовими документами майже не користується, надаючи перевагу Ipod (імовірно, малося на увазі інтернет-планшет Ipad).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування