Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ізраїль надішле в Україну послом колишнього розвідника

Середа, 3 серпня 2011, 14:30

Найближчим часом у Київ приїде новий посол Ізраїлю в Україні.

Як заявив директор євроазійського департаменту МЗС Ізраїлю Яків Ливне, Зіну Калай-Клайтман на цій посаді змінить колишній співробітник ізраїльської розвідки Моссад Реувен Дінель.

Як пише "Сегодня" з посиланням на російські ЗМІ, Дінель народився у Литві в 1956 році й з батьками репатріювався до Ізраїлю в 10-річному віці. Оселився в Хайфі, де жив його дід.

У 1976 році він був покликаний на службу в ЦАХАЛ в елітний спецпідрозділ, потім став контрактником у секретному відділі військової розвідки.

На початку 1991 року у званні підполковника Дінель був переведений у Моссад і через рік - спрямований на роботу в Москву як радник посольства Ізраїлю в Росії, але вже у 1995-му був висланий з Росії зі статусом персони нон-ґрата.

За даними газети "Комерсант", нібито Дінельу 1993-1995 роках купував в офіцерів Центру космічної розвідки Головного розвідуправління Генштабу Збройних сил РФ близько 200 секретних космічних знімків країн Ближнього й Середнього Сходу, знятих радянськими супутниками.

За деякими підрахунками, російські офіцери заробили на цьому близько $30 тисяч, але лише один із них визнав свою провину й був засуджений на 2 роки.

Після повернення в Ізраїль Дінель звільнився з Моcсад і був прийнятий у відділ розвідки в Натів (держустанова, створена для зв'язку з євреями країн Східної Європи).

У 2000 році він вийшов у відставку.

Дінель також є володарем чорного пояса з дзюдо.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування