Партійці Тимошенко: рішення судів демонструють відсутність правосуддя

Середа, 3 серпня 2011, 19:39

Останні рішення українських судів наочно ілюструють критичний стан судової системи в Україні та демонструють відсутність правосуддя як такого.

Про це йдеться в заяві партії "Батьківщина" щодо рішень судів з приводу статусу російської мови на території Луганщини, про позбавлення Романа Шухевича та Степана Бандери звання Героя України.

"Ще раз доведено: так звані суди судять героїв, в той час як реальним злочинцям закон не писаний. Суди, спільними зусиллями з Януковичем, будуючи авторитаризм, не лише закривають Україні шлях в європейське майбутнє, а й, грубо втручаючись в історію, позбавляють Україну минулого", - повідомили в прес-службі.

"Саме зґвалтована керівництвом країни суддівська гілка влади ще минулого року зруйнували основи конституційного ладу, ухваливши незаконні рішення по способу формування коаліції та по відновленню редакції Конституції часів Кучми. Тепер практика антиконституційних рішень продовжується, але вже у мовній сфері", - переконані в "Батьківщині".

В партії нагадали, що Основний Закон в статті 10 чітко визначає статус української мови як єдиної державної, і жодний суд на замовлення влади не має права торкатися основ державного ладу та незалежності.

Як відомо, 2 серпня Луганський окружний адміністративний суд відмовився визнати недійсним дозвіл облради на офіційне використання російської мови на території області.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...