Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Європі вже думають, чи не відкласти питання України?

Середа, 31 серпня 2011, 10:59

Європейський парламент може рекомендувати Єврокомісії відкласти офіційну заяву про те, що переговори з Україною щодо угоди про асоціацію завершені.

Про це пише газета "Комерсант-Україна".

Офіційну заяву лідерів України і ЄС про те, що переговори щодо угоди про асоціацію завершені, планується зробити на саміті Україна - ЄС у грудні цього року.

Але, за інформацією газети, обговорюється ймовірність того, що Європарламент рекомендує Єврокомісії відкласти цю церемонію.

Більше того, це питання буде розглядатися 31 серпня на спільному засіданні комітетів ЄП з питань закордонних справ і міжнародної торгівлі.

Днями співдоповідач із цього питання, депутат Європарламенту Павло Залевський звернувся до представників українського експертного співтовариства з проханням прокоментувати, "як буде розвиватися ситуація, якщо угода не буде підписана". 

Втім, на сьогодні документально оформлені пропозиції відстрочити переговори з Києвом у Європарламенті не зареєстровані.

Раніше радник польського президента Роман Кужняр у статті в Gazeta Wyborcza припустив, що переслідування лідерів опозиції в Україні можуть мати негативні наслідки для євроінтеграції.

"Розвиток подій у Києві може зв'язати Польщі руки, і гору можуть узяти аргументи тих політиків і держав, які негативно ставляться до вступу України в ЄС... Було б фатально, якби над Дніпром не оцінили серйозність ситуації", - написав він.

У свою чергу, український експерт, заступник гендиректора Центру ім. Разумкова Валерій Чалий нагадав, що будь-яка країна-член ЄС може заблокувати набуття чинності договором про асоціацію України і ЄС на етапі його ратифікації.

"Треба віддати належне Тимошенко й Луценкові, які заявили, що угода про асоціацію має наблизити Україну до європейських норм, і тому вони не хотіли б, щоб їх переслідування загальмувало цей процес", - зазначив він.

"Проте ЄС уже почав виробляти нову позицію по Україні, і це не дуже хороший сигнал. Європарламент також визначається. Там навіть з'явилася думка, що можна відкласти парафування договору", - сказав Чалий "Комерсанту".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування