Фірташ усе-таки "хімічить" у Росії?

Четвер, 4 серпня 2011, 08:35

Дмитро Фірташ, можливо, бере участь в угоді з купівлі російського ВАТ "Минудобрения" компанією Laguz Management Ltd.

Принаймні, джерела газети "Комерсант-Україна" на російському ринку запевняють, що Фірташ бере участь в угоді разом з Аркадієм Ротенбергом.

Про це говорять і джерела, близькі до Фірташа, хоча офіційно його представники це заперечують.

Представник Аркадія Ротенберга відмовився уточнити, яку частку в "Минудобрениях" отримав бізнесмен і чи є він єдиним покупцем.

За даними кіпрського реєстру, Laguz Management Ltd належить Sparomavo Enterprises Ltd. Акціонерами цієї компанії в рівних частках є Zoulian Ltd і Zoulian Management Ltd. Ці кіпрські компанії виступають власниками низки компаній, бенефіціаром яким є керівний директор і співвласник великого індійського інвестфонду Emaar MGF Land Ltd Шраван Гупта.

Представник Ротенберга не зміг прокоментувати, який стосунок Гупта має до угоди.

Напередодні представник Аркадія Ротенберга повідомив, що структури цього бізнесмена закрили угоду з купівлі ВАТ "Минудобрения" ("Россошь", Воронезька область).

Він зазначив, що Ротенберг запропонував "більше вигідні умови, ніж інші претенденти", серед яких були власник Group DF Дмитро Фірташ і МХК "Єврохім", однак подробиць не повідомив.

Минулого тижня Федеральна антимонопольна служба РФ схвалила клопотання Laguz Management Ltd про придбання 100% акцій кіпрської Yaibera Holdings Ltd (володіє 79,59% "Минудобрений", основний акціонер - український бізнесмен Олександр Ровт і, за неофіційним даними, сенатор РФ Микола Ольшанський).

Один зі співвласників Yaibera норвезька Yara (37,69%) повідомила, що продала свою частку за $390 млн. Виходячи з цього, всі "Минудобрения" оцінені в $1,3 млрд.

Але джерела "Комерсанта" на ринку стверджують, що "структура угоди була більш складною" і вартість компанії склала $1,4 млрд.

Фірташ був готовий заплатити так само $1,4 млрд.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування