Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новий губернатор Донеччини не міг спати через довіру Януковича

Четвер, 4 серпня 2011, 09:47

Новий глава Донецької облдержадміністрації Андрій Шишацький декілька ночей не міг спокійно спати через своє призначення.

"У мене було таке, може, десь навіть фізичне відчуття того, що я взяв на себе зайву вагу. Я декілька ночей не міг спати нормально", - зізнався він газеті "Сегодня".

"Тому що я розумію, наскільки це велика відповідальність і яка довіру надав мені президент, призначивши губернатором у свою рідну область, до того ж, економічно найбільш потужну в Україні. Зрозумійте правильно, я не злякався, але те, що напружився - це однозначно", - пояснив Шишацький.

Він повідомив, що давав згоду вступити на цю посаду: "Мене запитали, чи готовий я до нової роботи. Я відповів "Так".

На запитання, про що він говорив із президентом Віктором Януковичем на зустрічі після призначення губернатором, Шишацький відповів:

"Ми говорили про проблеми вуглярів, екології, ЖКГ, підготовки до зими. Найголовніше, на чому загострив увагу президент, - у центрі всіх реформ має бути людина. Люди повинні жити в нормальних умовах і мати можливість для розвитку й самореалізації".

"Окремо Віктор Федорович сказав і про зміну підходів до роботи держапарату на місцях. На усіх рівнях державного управління ми повинні працювати в одному ритмі, витримувати ту високу динаміку, у якій працює президент і уряд. Іншого бути не може, інакше позитивний результат для наших громадян не буде відчутний", - сказав він.

"При цьому, безумовно, на перший план виходить професіоналізм і відповідальність державного службовця, який повинен бути добре мотивований з боку держави, і ми до цього прийдемо найближчим часом. Таким вимогам потрібно відповідати", - підкреслив Шишацький.

На уточнююче запитання, чи означає це, що кількість чиновників у "Білому домі" буде скорочено, він відповів: "Так, адміністративну реформу ніхто не скасовував. "Білих комірців" стане менше, а тим, хто залишиться, - ми підвищимо заробітну плату".

Президент призначив Шишацького главою Донецької облдержадміністрації 12 липня замість Анатолія Близнюка, який став міністром регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування