Януковичу до душі рішення по Шухевичу й Бандері: "Героїв ніхто не дає"

Четвер, 4 серпня 2011, 13:07

Президент Віктор Янукович не ставить під сумнів рішення суду щодо позбавлення звання Героїв України Романа Шухевича й Степана Бандери.

Про це він заявив у Таврійську Херсонської області в четвер, відповідаючи на запитання, чи вважає він справедливими заяви опозиції про несправедливість рішень суду про позбавлення звань Героїв України Шухевича й Бандери.

"Я ніколи не ставив під сумнів рішення будь-яких судів", - заявив Янукович, цитує "Інтерфакс-Україна".

"Порядок у державі буде тоді, коли так до цього буде ставитися й суспільство", - додав президент.

За словами Януковича, "героїв ніхто не дає - героями стають люди".

"Але, якщо подивитися в минуле нашої історії й будувати наше майбутнє на минулій історії, у якій було дуже багато протиріч, ми будемо обкрадати своє майбутнє, і це буде неправильно", - сказав він.

Янукович нагадав про те, що неодноразово говорив про важливість того, щоб минулій історії оцінку давали сучасники й історики.

"Це - моє ставлення до цих питань", - підкреслив він.

Як відомо, 2 серпня Вищий адміністративний суд України залишив у силі рішення донецького суду про визнання незаконним присвоєння звання Героя України головнокомандувачу УПА Роману Шухевичу й лідеру ОУН Степану Бандері.

Таким чином, ці дві історичні особистості позбавлені звання Героя України, яке їм присвоїв своїм указом попередній президент Віктор Ющенко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування