Власенко: Генпрокуратура ліпить до справи Тимошенко непричетні "шматки"

Четвер, 4 серпня 2011, 16:41

Суд за наполяганням Генпрокуратури залучає до матеріалів справи Юлії Тимошенко матеріали, які жодним чином не стосуються висунутих екс-прем’єру обвинувачень.

Про це заявив депутат, колишній захисник Тимошенко Сергій Власенко, повідомляє "Батьківщина".

"Сьогодні за наполяганням Генеральної прокуратури до матеріалів справи долучені певні документи. Слід зазначити, що згідно вимог Кримінально-процесуального кодексу справи розглядаються лише в межах обвинувачувального висновку, який подано ГПУ", - сказав він.

Власенко зазначив, що відповідно до обвинувачувального висновку, Тимошенко інкримінують дві речі.

"З одного боку, Генеральна прокуратура говорить про те, що вона нібито незаконно замість Кабінету міністрів підписала директиви, таким чином втручаючись в діяльність "Нафтогазу", і що нібито внаслідок цього хтось отримав збитки. Більше жодних обвинувачень в обвинувачувальному висновку не міститься", - наголосив він.

За словами Власенка, ті документи, які були долучені в четвер до матеріалів справи, жодним чином не стосуються висунутих Тимошенко обвинувачень.

"Якщо Генпрокуратура хоче змінити обвинувачення, висунуті Юлії Тимошенко, то для цього є законна, легальна процедура, яка називається "внесення змін до обвинувачувального висновку". Ця процедура чітко обґрунтована КПК", - сказав він.

На переконання Власенка, долучати до справи матеріали, які не мають до обвинувачення жодного відношення, протиправно і незаконно.

"Будь-які твердження прокуратури про те, що документи, пов’язані з якимись допитами в Російській Федерації, що ці документи нібито належать до обвинувачення, – вони не ґрунтуються ні на матеріалах, ні на КПК. Обвинувачення, які висувались генералу Олійнику, вони не мають жодного стосунку до Юлії Тимошенко і не мають жодного відношення до того, що зараз відбувається у Печерському суді", - наголосив він.

Власенко також додав, що всі судові рішення щодо генерала Олійника в подальшому були скасовані Верховним судом РФ.

"Тому долучати якісь шматки до цієї кримінальної справи є протиправним, незаконним і нелогічним", - резюмував він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News