Забужко про лист інтелігенції Януковичу: Це "підпис здєсь"

Четвер, 4 серпня 2011, 18:24

Хвалебний лист інтелігенції до президента Віктора Януковича є відповіддю адміністрації президента на раніше опублікований лист іншої інтелігенції на підтримку Юлії Тимошенко.

Таку думку озвучила письменниця Оксана Забужко, повідомляє Gazeta.ua.

"Єдиний адекватний коментар, що тут можливий, це слова з незабутнього ролика із сумським мером - "підпис здєсь". Цей лист - "отвєтка" на лист "Свободу Анжелі Девіс", - вважає вона.

"Адміністрація президента у стилі "Дорогой Леонид Ильич" організувала оперативну відповідь. Ці два штаби просто листуються між собою, а інтелігенція відіграє роль клоаки... Так само, як політики наймають людей за 50 чи 100 гривень стояти під судом і зображати народ, так само вони "поюзали" відомі імена", - сказала вона.

Забужко вважає, що представники української інтелігенції доведені до такого стану, що просто були змушені підписати листи, як зі схваленням діяльності Януковича, так і на захист Тимошено.

"Я ні в кого не збираюся кидати камінь, але це настільки жалюгідно, настільки по-совкому, настільки огидно... Люди, які щось у своєму житті зробили, доведені до такого стану, коли вони мусять працювати бандитською обслугою. Я маю на увазі обидва листи", - наголосила письменниця.

"Ці два листи - віртуальна реальність, яку наш олігархат створює сам для себе і втюхує як головну інформаційну подію громадянам країни, коли держава живе зовсім іншими проблемами і питаннями", - додала Забужко.

Як відомо, представники української інтелігенції звернулися з листом до Януковича, висловившись на підтримку проведеним ним "реформам".

Раніше інші представники української інтелігенції написали відкритого листа на захист Тимошенко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування