Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Томенко планує зробити так, щоб у владі не було "подвійних громадян"

П'ятниця, 5 серпня 2011, 08:21

Віце-спікер Микола Томенко ініціюватиме заборону реєструвати кандидатами в депутати та призначати на посади в органах державної влади осіб із подвійним громадянством.

Про це повідомляється на персональному сайті Томенка.

Заступник голови Верховної Ради назвав небезпечною ситуацію, коли багато країн, особливо сусіди України, стимулюють надання паспортів та другого громадянства громадянам України.

Томенко нагадав, що декілька місяців тому він виступив із пропозицією провести спеціальне засідання Ради національної безпеки та оборони щодо даної проблеми.

"Однак, ні президент, ні РНБО належним чином на це не відреагували", - повідомив він.

Томенко нагадав, що законодавство України забороняє подвійне громадянство.

Посилання на те, що не існує чіткої процедури перевірки подвійного громадянства, не знімає відповідальності з органів влади, що опікуються проблемою подвійного громадянства, та із самих фігурантів скандалів, які обіймають ті чи інші державні посади, маючи статус подвійного громадянства, наголосив він.

Тому Томенко ініціюватиме внесення змін до закону про громадянство та інші законодавчі акти, якими було б "імперативно прописано заборону реєструвати кандидатами в депутати всіх рівнів осіб з подвійним громадянством та відповідно заборону займати посади в органах державної влади особам, що мають подвійне громадянство".

Як відомо, днями спалахнув скандал довкола інформації про те, що мер Києва Леонід Черновецький має, крім українського паспорта, ще й громадянство Ізраїлю. Журналісти знайшли Черновецького в Ізраїлі, однак він заперечив, що має подвійне громадянство.

Втім, журналісти знайшли підтвердження інформації про те, що Леонід Черновецький та його дружина є громадянами Ізраїлю.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування