Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головою МВФ зацікавився французький суд

П'ятниця, 5 серпня 2011, 13:51

Французький суд вивчає діяльність Крістін Лагард на посаді міністра фінансів Франції на предмет зловживання владою.

Голова МВФ Крістін Лагард підозрюється в лобіюванні інтересів бізнесмена Бернара Тапі, близького до президента Франції Ніколя Саркозі, передає BBC.

Лагард, перебуваючи на посаді міністра фінансів, нібито сприяла передачі позова Тапі в арбітражний суд: бізнесмен звинуватив банк, що частково належав державі, в обмані під час укладання угоди з продажу частини компанії "Adidas", котра належала Тапі. Суд постановив виплатити бізнесмену з держбюджету 285 мільйонів євро як компенсацію за завдані збитки.

Лагард заперечує всі звинувачення. За словами адвоката обвинуваченої Іва Репіке, розслідування не вплине на роботу глави МВФ, а вся затія з тяганиною - справа рук "жменьки парламентських опозиціонерів".

За прогнозами інформаційної служби, враховуючи бюрократичну систему французької правової системи, розслідування може зайняти від кількох місяців до кількох років.

Нагадаємо, Лагард була призначена на пост голови МВФ 5 липня строком на 5 років після того, як попередній керівник Домінік Стросс-Кан був заарештований за звинуваченням у спробі зґвалтування покоївки нью-йоркського готелю.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування