Українці світу закликають владу негайно звільнити Тимошенко

Субота, 6 серпня 2011, 00:02

Світовий Конґрес Українців закликає негайно звільнити з-під арешту екс-прем’єра Юлію Тимошенко.

"Протягом судового процесу Юлія Тимошенко захищає себе від звинувачень, які міжнародна спільнота розцінює як політично вмотивовані", - йдеться в заяві конгресу.

"Пані Тимошенко була заарештована після того, як головуючий суддя відмовив у проханні колишнього прем’єра заслухати ключових свідків і відтермінувати слухання для надання захиснику додаткового часу для ознайомлення з матеріалами", - зауважують в СКУ.

"Сьогоднішній арешт колишнього прем’єр-міністра та основного опозиційного лідера під час судового процесу, який широко розцінюється як політично мотивований, є серйозним кроком назад для владних структур України", - зазначається в заяві.

"Зважаючи на роль України як представника Європи у виконанні таких зобов’язань, як нинішнє головування в Комітеті міністрів Ради Європи, проведення в наступному році Євро-2012 та головування в 2013 р. в Організації з безпеки та співробітництва в Європі, для владних структур є критичним негайно звільнити Юлію Тимошенко і виконувати свої міжнародні зобов’язання", - заявили в конгресі.

У свою чергу Український конгресовий комітет Америки також висловив глибоку стурбованість арештом Тимошенко.

Як представницький орган американців українського походження, УККА закликає уряд США публічно засудити політичний арешт Тимошенко і докласти всі дипломатичні зусилля для забезпечення безпеки її життя і звільнення.

"Вибіркове застосування режимом Януковича правосуддя, яке призвело до кримінальних розслідувань проти лідерів політичної опозиції та арешту Юлії Тимошенко та інших, є лише одним з ряду кроків антидемократичної політики політичного переслідування", - вважають у комітеті.

"Світові демократії не повинні мовчати, коли порушуються базові права людини, а верховенство права є не більше, ніж адміністративно-командна система", - додали українці США.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування