Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокат Тимошенко припускає, що процес можуть "закрити"

Субота, 6 серпня 2011, 12:15

Захисник Юлії Тимошенко Юрій Сухов не виключає, що судовий процес над екс-прем'єром буде переведено в закритий режим.

"Для того, щоб закрити процес, треба сказати, що в ньому є документи, які складають певний рівень захисту, скажімо так – інформаційний", - цитує Сухова сайт Тимошенко.

"Я не виключаю, що прокуратура може принести щось, заявити клопотання і сказати, що це таємне, і давайте зробимо процес таємним", - припустив він.

Водночас адвокат констатував, що "на даний момент для того, щоб зробити цей процес закритим, підстав немає".

Сухов також зазначив, що для кожної зустрічі з Тимошенко у слідчому ізоляторі йому необхідно отримувати окреме рішення суду, тож у суботу він не має нагоди потрапити до СІЗО, бо в суді вихідний.

"Хоча я вважаю, що це не зовсім законно, тому що Кримінально-процесуальний кодекс, на який постійно посилається суд, дає право адвокату бачитися з підзахисною без обмежень у часі" – сказав він.

"Тому є така практика, що і судді, і слідчі дають один дозвіл на побачення без обмежень. І тоді мені не потрібно кожного разу ходити і просити суд", - пояснив адвокат.

Захисник Тимошенко також зазначив, що, оголошуючи постанову про взяття під варту, суд був зобов’язаний пояснити порядок та терміни оскарження свого рішення.

"Стаття 165-1 Кримінально-процесуального кодексу чітко говорить, що, оголошуючи таке рішення, суд зобов’язаний роз’яснити порядок і терміни його оскарження. Якщо прокуратура вважає, що цього недостатньо для того, щоб оскаржити рішення, це, напевно, абсурд", - додав Сухов.

"Порядок повинен бути і він є, тобто загальний порядок оскарження постанови про обрання міри запобіжного заходу і утримання під вартою і терміни оскарження. Їх визначено в статті 165, написано: у триденний термін оскаржується", - сказав він.

Сухов зазначив, що жодних проблем з оскарженням постанови суду про зміну для Тимошенко міри запобіжного заходу бути не повинно.

Згодом, виступаючи на мітингу на Хрещатику, адвокат зазначив, що Тимошенко просила передати всім небайдужим громадянам України подяку за її підтримку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування