Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Франція теж заступилася за Тимошенко

Субота, 6 серпня 2011, 14:40

Міністерство закордонних справ Франції висловлює сумніви щодо політичної невмотивованості судового процесу над Юлією Тимошенко.

Про це йдеться в заяві МЗС Франції, яку в суботу передав заступнику голови партії "Батьківщина" Григорію Немирі посол Франції в Україні під час зустрічі Немирі з послами країн ЄС.

"У нас викликають сумніви мотиви цього судового процесу. Зокрема, нам здається, що не було забезпечено право на захист", - цитує заяву сайт Тимошенко.

"Як ми неодноразово наголошували, повага до верховенства права є ключовим елементом побудови партнерства між Францією, Європейським Союзом та Україною. Франція та її європейські партнери продовжуватимуть уважно стежити за ситуацією з Юлією Тимошенко", - йдеться в тексті документу.

Водночас президент Групи Європейської народної партії та Християнських Демократів у ПАРЄ Люка Волонте вважає арешт Тимошенко актом свавілля та продовженням однобічних дій українських органів правосуддя проти опозиції.

"Я звернувся до президента Януковича з проханням дати дозвіл Юлії Тимошенко на відвідування Семінару Групи ЄНП під час наступної Пленарної сесії у Страсбурзі. Цей арешт є чіткою відповіддю керівництва країни, яка головує в Комітеті міністрів Ради Європи", - йдеться в його заяві.

"Українська влада не хоче, щоб лідер опозиції брала участь та займала активну позицію у громадських дебатах в Україні та європейських країнах", - вважає Волонте.

На його думку, українська влада повинна негайно звільнити Тимошенко та дати їй дозвіл на участь у Семінарі ЄНП, який відбудеться у жовтні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування