Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС: за таку поведінку Тимошенко арештували б у будь-якій країні

Субота, 6 серпня 2011, 15:43

У МЗС України заявляють, що поведінка підсудної Юлії Тимошенко змусила б застосувати найсерйозніші санкції будь-який суд.

Про це йдеться в коментарі МЗС України щодо ситуації навколо арешту Тимошенко.

"Проведений МЗС аналіз законодавства США, країн-членів ЄС, інших держав, переконливо показав, що повсюди така поведінка сама по собі, незалежно від суті справи, змусила б суд застосувати самі серйозні санкції", - йдеться в повідомленні.

МЗС підкреслює, що рішення про зміну запобіжного заходу для Тимошенко Печерський райсуд прийняв без будь-якого впливу органів виконавчої влади.

"І відповідно до базового для демократичного суспільства принципу незалежності правосуддя будь-які звернення до вищого керівництва України з вимогою забезпечити зміну цього рішення по своїй суті є безпідставними", - йдеться в коментарі.

"Українська влада стоїть осторонь судового процесу над Юлією Тимошенко і не має жодного наміру в нього втручатися", - підкреслюють в МЗС.

Разом з тим, враховуючи інтерес іноземних партнерів України до даної справи, МЗС  вважає за доцільне підкреслити ряд "очевидних міркувань".

"Демонстративна неповага до суду колишнього прем'єр-міністра створює враження, що розкручений політик може вести себе в суді так, як не дозволив би собі жоден пересічний громадянин", - йдеться в коментарі.

"Юлія Тимошенко звикла, що їй роки вдавалося ставити себе над правилами і правдою. Але цього разу вона спробувала поставити себе і над правом як таким, чому поклав кінець суд, прийнявши відповідну постанову", - підкреслюють в МЗС.

"Влада України у межах, визначених законодавством нашої держави, буде й надалі робити все, щоб в Україні зміцнювалися правові засади демократичного суспільства, всім політичним силам гарантувалася можливість на рівних конкурувати за право реалізувати прагнення українських громадян жити у вільному суспільстві, побудованому на спільних європейських цінностях", - йдеться в коментарі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування