На Майдан за Тимошенко їде підмога зі Львова й Херсона

Субота, 6 серпня 2011, 16:15

Арештом колишнього прем’єра Юлії Тимошенко влада показала, що Україна не відбулася як демократична європейська держава.

Про це йдеться в наданому УНІАН "Академічному слові на захист гідності суспільства" Львівського національного університету імені Івана Франка за підписом ректор ЛНУ Івана Вакарчука.

"На жаль, суд над колишнім прем’єром, лідером партії, за яку віддала свої голоси майже половина виборців України, перетворився на судилище зі заздалегідь відомим результатом", - йдеться у документі.

"Нам дуже прикро, що саме напередодні двадцятої річниці Незалежності нашої країни теперішня система влади вирішила показати всьому світу демонстративний і переконливий доказ того, що Україна не відбулася як демократична європейська держава", - вважають в ЛНУ.

Разом з тим, створений напередодні у Львові Комітет опору диктатурі в суботу прийняв маніфест "Не бійся! Захисти Україну!".

Як повідомляє прес-служба "Батьківщини", до складу Комітету увійшли представники більшості партій демократичного спрямування ("Батьківщина", "Свобода", "Фронт змін", НРУ, "Наша Україна", "Пора", "Удар", ПРП, КУН, РХП).

"Ми, представники різних політичних сил та громадських організацій, заявляємо про нашу єдність в рішучому опорі диктатурі і проголошуємо початок безстрокової акції протесту", - йдеться в маніфесті.

Також комітет затвердив План дій, у якому, зокрема, враховано пропозицію партії "Батьківщина" про мобілізацію львів’ян для участі у акціях протесту у Києві.

За ініціативою Комітету на понеділок, о 13 годині відбудеться позачергове засідання Львівської міської ради, на якому буде розглянута актуальна політична ситуація в Україні, а також прийняті відповідні рішення. У вівторок також відбудеться сесія Львівської обласної ради.

Разом з тим, у Херсоні активісти ВО "Батьківщина" збирають підписи на підтримку Тимошенко.

Акція розпочалася в суботу о 10.00 в центрі Херсона. За даними правоохоронних органів, у ній беруть участь до 60 осіб.

Також депутат міськради від ВО "Батьківщина" Станіслав Трошин повідомив, що вже в неділю до Києва з Херсонської області відправляться до 1,5 тисячі осіб для участі в акціях протесту проти арешту Тимошенко.

На думку в.о. керівника Херсонської обласної організації ВО "Батьківщина" Володимира Миколаєнка, до 500 осіб з цієї делегації залишаться в столиці на певний час для участі у протестних заходах партії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News