Проти мітингуючих пілотів "АероСвіту" порушили справу

Понеділок, 8 серпня 2011, 13:23

Прокуратура порушила кримінальну справу за фактом дій льотного складу компанії "АероСвіт".

Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на прес-службу прокуратури Київської області.

Зокрема, була проведена перевірка за фактами затримки та скасування виконання рейсів авіакомпанією "АероСвіт" 1 серпня 2011 року.

"Перевіркою встановлено, що командири повітряних суден перед відправкою з виконання 12 рейсів в інші аеропорти України та країн зарубіжжя відмовилися від виконання зазначених польотів з причини невпевненості в благополучному їх завершенні", - зазначили у прес-службі.

"Проте такі посилання були ними надуманими, оскільки в той же час керівництву авіакомпанії подавалися певні вимоги, у тому числі матеріального характеру", - йдеться у повідомленні прокуратури.

Крім того, в прокуратурі нагадали, що законом "Про транспорт" заборонено припинення роботи на підприємствах транспорту при перевезенні пасажирів.

Справу порушено за статтею 293 Кримінального кодексу - групове порушення громадського порядку.

Водночас адвокат Ігор Головань у своєму блозі на "Українській правді" заявив, з посиланням на лист Генпрокуратури, що "як заяви про злочин розглядається лише 1,9 відсотка звернень".

"Уявіть, як не пощастило пілотам, що звернення чи повідомлення про їх спробу захистити свої права потрапило у ті два відсотки", - зазначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...