Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Львівська міськрада виступила на захист Тимошенко і Бандери

Понеділок, 8 серпня 2011, 16:09

Депутати Львівської міськради ухвалили звернення на підтримку Юлії Тимошенко.

За цю ухвалу проголосувало 72 депутати із 90, повідомляє прес-служба ВО Свобода.

"Львівська міська рада заявляє свій категоричний протест та незгоду з тими подіями, що відбуваються в суспільно-політичному житті країни. Правлячий режим перейшов межу", - йдеться у зверненні.

На думку львівських депутатів, "такі протиправні дії не відповідають жодним демократичним нормам і підтверджують звинувачення у вибірковості та упередженості цього та інших так званих судових процесів".

"Влада недвозначно дала зрозуміти, що сьогодні в нашій країні ніхто не застрахований від неправомірного арешту, жоден громадянин не може розраховувати на справедливий та неупереджений суд", - заявили вони.

Депутати також заявили, що сьогодні в Україні "фактично ліквідована демократія".

"Віктор Янукович та його команда не пройшли випробування владою. Вони не змогли поставити інтереси суспільства та держави вище, аніж власні інстинкти помсти, страху, вседозволеності, заздрості. Вони здають національні інтереси, руйнують економіку, встановлюють тотальну корупцію, нищать українські цінності, фальсифікують українську історію. Вони не в змозі керувати європейською державою", - сказано у документі.

"Але для того, щоб зберегти демократичне право українців обирати та змінювати владу, уже сьогодні усі мусимо докласти максимум зусиль, щоби не дати встановити в Україні режим тотальної диктатури, відібрати наше право вільного політичного вибору, право на власну думку", - йдеться у зверненні.

Депутати вимагають негайного звільнення Тимошенко "та всіх, кого переслідують за політичні погляди".

"Звертаємось до компетентних міжнародних інституцій з проханням вжити всі можливі важелі впливу на керівництво України з метою запобігти встановлення тут авторитарного та недемократичного режиму", - сказано у заяві.

Депутати також звернулися до президента Віктора Януковича з вимогою "створити умови для проведення виборів до Верховної Ради у 2011 році, оскільки саме у цьому році закінчується термін на який громадяни України обирали парламент у 2007 році".

***

Крім того, Львівська міськрада ухвалила заяву про те, що головнокомандувач УПА Роман Шухевич і лідер ОУН Степан Бандера є героями України незалежно від рішення "україноненависників".

"Примітивна судова тяганина з позбавленням звань Героя України Бандери і Шухевича свідчать про повну відсутність державницької орієнтації у правлячої в Україну партії. Гуманітарна сфера повністю віддана комуністам і проросійськи налаштованим колам, що веде до розколу України на два табори", - йдеться у ній.

Львівська міськрада констатує, що такими діями повністю дискредитуються урядові нагороди і звання.

"Почесні громадяни Львова та інших міст України Степан Бандера і Роман Шухевич не потребують звання від комуністів і україноненависників. Звання героїв їм присвоїв український народ так само, як і тисячам інших патріотів, які віддали своє життя за свободу України", - упевнені депутати.

Крім того, Львівська міськрада вимагає від президента Віктора Януковича "припинити переписування історії і знущатися над пам'яттю українських героїв".

Звернення підписали 72 депутатів з 90.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:16
Мега-курорт, або мега-екологічна катастрофа. Як пов'язаний з Коломойським проєкт може знищити дику природу Карпат
16:10
"Мертві душі" та гроші повз бюджет: очільниця НАУ розповіла, які проблеми треба вирішити у виші
16:05
Справа про оборудки із землею: крім Сольського, підозру отримав його заступник
15:54
Російські силовики взялися за заступника Шойгу після спецоперації ГУР – джерела
15:31
"Село, якого більше немає": оператори показали відео із розбомблених Кринків на лівому березі Херсонщини
15:08
Єврокомісія "взяла до уваги" рішення МЗС щодо консульських послуг чоловікам мобілізаційного віку
15:06
ОПЕК пропонує Намібії підтримку з надією на її приєднання до організації
15:02
У Львові затримали військового, який за хабар обіцяв відправити мобілізованого в тил
14:57
ЗМІ: Франція пропонує ЄС нові санкції для боротьби з російською дезінформацією
14:55
ВРП схвалила звільнення судді Тандира, який збив на смерть нацгвардійця 
Усі новини...