ООН не зберігатиме в Україні свої запаси зерна

Понеділок, 8 серпня 2011, 22:06

Пропозиція українського міністра аграрної політики Миколи Присяжнюка, озвучена минулого тижня, не знайшла підтримки у керівників міжнародної організації.

Утім, навряд чи загальний світовий резерв зерна взагалі буде створено, принаймні, у найближчому майбутньому, повідомляє ВВС.

"Ідея збереження запасів у вигляді великого світового резерву не отримала значної підтримки у представників Великої двадцятки. Окрім того, це дуже дорого. Я вважаю, що ООН чи будь-яка інша організація не погодяться витрачати великі кошти на такий резерв", - вважає економіст Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН Консепсьон Кальпе.

У червні аграрні міністри країни Великої двадцятки домовилися розглянути ідею створення спільних резервів харчів для країн, що постійно потерпають від голоду.

Згодом український міністр агропромислової політики Микола Присяжнюк заявив, що країною - "утримувачем" такого резерву могла би стати Україна, як один із провідних виробників зерна у світі.

При цьому український урядовець припустив, що внесок України до такого світового резервного фонду міг би складати до 10-12 мільйонів тонн зерна на рік.

"Ми готові якісно зберігати зерно і виконувати ринкові інтервенції у разі ухвалення відповідних рішень ООН", - заявив Присяжнюк.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...