"Регіони" угледіли нечистоплотність опозиції

Понеділок, 8 серпня 2011, 23:17

Намір опозиції ініціювати позачергову сесію Верховної Ради з метою розгляду справи Юлії Тимошенко свідчить про їхнє незнання норм конституційного права.

Про це заявив депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко, якого цитує прес-служба партії.

"Ініціатива скликання позачергової сесії Верховної Ради, на якій нібито буде розглядатися справа Тимошенко, говорить про дрімуче незнання ініціаторами такого кроку Конституції не тільки України, а всіх країн, а також про принцип поділу гілок влади", - зазначив політик.

"Будь-яка вимога чиновника до судді змінити запобіжний захід, міру покарання, притягти до відповідальності або, навпаки, не притягати до відповідальності, - є кримінальним злочином", - підкреслив Колесніченко.

"Питання про запобіжний захід, міру відповідальності, обвинувальному або виправдувальному вироку - прерогатива виключно судової гілки влади", - додав він.

"Тому необізнані люди, що підписують папери, які їм підсовують нечистоплотні політики, з вимогою до президента, до суду, до парламенту про звільнення Тимошенко чи Луценка, повинні розуміти, що їх роблять спільниками кримінального злочину - здійснення впливу на правосуддя з метою отримання вигідного для окремої боку результату", - резюмував Колесніченко.

Як відомо, опозиція ініціює позачергову сесію Верховної Ради.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування