Газета Ахметова розрекламувала камеру Тимошенко: Сидить, як королева

Вівторок, 9 серпня 2011, 08:44

Умови камери, де перебуває екс-прем'єр Юлія Тимошенко, вигідно відрізняються від інших приміщень для жінок-підслідних СІЗО.

Про це пише газета Сегодня з посиланням на співробітників Київського слідчого ізолятора.

Зокрема, в камері Тимошенко є телевізор, холодильник, і замість належних 2,5 кв. метри на людину кожній з трьох в'язнів покладено 5,6 "квадрата" (всього площа камери - 16,8 кв. м).

За словами персоналу, гарячої води в камері немає, натомість є акуратний туалет, "правда, без біде, але зі змивом, знаходиться за стаціонарною перегородкою, а не за тонкою шторкою".

"Біде хотіли встановити в камерах нового жіночого корпусу, про який ваша газета писала, що його вже охрестили "Юлькіним", на зразок "Катєньки", "Сталінки" тощо, зі старими історичними коренями", - розповів один з контролерів.

"Але грошей на них не вистачило, і біде визнали дорогою надмірністю. Це ж майже в'язниця, а не будинок відпочинку. До речі, офіційне відкриття "Юльчиного" корпусу, яке мало відбутися в липні, перенесли на серпень, але не факт, що воно відбудеться і в цьому місяці...", - додав він.

За даними Сегодня, наглядачі закривають очі на те, що у 242-й камері, де сидить Тимошенко, в'язні самі готують собі їжу.

"Ні чорної ікри, ні червоної риби, наскільки знаю, Юльці не передавали, та й навряд чи для неї зроблять виняток - такі передачки не дозволені", - сказала співробітниця СІЗО.

"Вошей та інших комах в цій камері немає, так що педикульоз Тимошенко не загрожує. Взагалі вона не справляє враження людини, психологічно зломленої. Коли до неї приходили люди Карпачової, жодного поганого слова на нашу адресу не сказала, тільки суддю Кірєєва і суд лаяла. А так - поводиться просто, природно, дивиться телевізор. Сидить, як королева - з гордо піднятою головою...", - додала вона.

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування