Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Макіївським терористам" світять великі строки

Вівторок, 9 серпня 2011, 10:31

Обвинувачених у скоєнні терористичного акту в Макіївці у січні 2011 просять засудити до 15 і 9 років позбавлення волі.

Як повідомляє УНІАН, у Центрально-міському районному суді Макіївки на процесі із звинувачення Дмитра Онуфрака і Антона Волошина у скоєнні терористичного акту, відбулися дебати сторін процесу.

Державний обвинувач Олександр Діхтярюк зазначив, що вину підсудних повністю доведено показаннями свідків, результатами проведених обшуків і даними експертиз і речовими доказами.

Він також акцентував, що заяви Онуфрака про те, що на етапі слідства до нього застосовувалися недозволені методи дізнання, не знайшли підтвердження.

Так, перевірка, проведена військовою прокуратурою, не встановила у діях співробітників МВС і СБУ кримінально караних діянь, а медичні експертизи не виявили на тілі Онуфрака слідів травм або побоїв.

Діхтярюк попросив суд призначити Онуфраку покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна, а його спільнику Волошину - 9 років позбавлення волі.

Пом'якшувальною обставиною для останнього прокурор вважає його явку з повинною і сприяння слідству.

Адвокати підсудних у своїх виступах перед судом висловили незгоду з висновками держзвинувачення з низки моментів, заявивши, що тривалі терміни ув’язнення - дуже суворий вирок.

Вони попросили суд пом'якшити покарання підсудним з урахуванням їх молодості, а також того, що вони розкаялися у скоєних злочинах.

Підсудні також попросили суд про полегшення вироку.

Вирок суду у даній справі буде ухвалено через кілька днів.

Як відомо, вранці 20 січня 2011 року в Макіївці Донецької області сталися два вибухи - біля торгового центру і біля центрального входу до адміністративної будівлі держпідприємства "Макіїввугілля".

В результаті обох вибухів ніхто не постраждав, проте будівлям був завдано значного матеріального збитку.

Неподалік від одного з місць вибуху на стіні було знайдено конверт, в якому містилася вимога виплатити 4,2 мільйони євро. Невідомі погрожували, що у разі невиконання вимог к різних місцях Макіївки будуть скоєні ще 5 вибухів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...