Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюку розповіли, що міліція готується придушувати демонстрації

Вівторок, 9 серпня 2011, 15:33

Міністерство внутрішній справ готує правоохоронців та бійців спецпідрозділів для придушення та розгону масових демонстрацій у Києві.

Поро це повідомляє прес-служба партії "Фронт змін".

У зв’язку з цим лідер партії Арсеній Яценюк звернувся до міністра внутрішніх справ та генерального прокурора.

"У депутатському зверненні до глави МВС Яценюк повідомляє, що йому стала відома інформація про проведення МВС в деяких регіонах, зокрема, Житомирській області, роботи з екстреного навчання працівників правоохоронних органів і спеціалізованих підрозділів міліції для розгону демонстрацій, а також передислокації цих підрозділів до Києва", - йдеться у повідомленні.

Він вимагає від міністра офіційно відповісти, "чи прийнято відповідний наказ МВС про передислокацію цих підрозділів до столиці".

"Якщо так, то яким чином здійснюється виконання основних завдань та обов’язків міліції на територіях, з яких здійснювалась передислокація", - зазначили у партії.

"Яценюк також вимагає відповіді на запитання, яка чисельність зазначених спеціальних підрозділів міліції та де планується їх розміщення починаючи з 5 серпня цього року, а також чи проводяться наразі заходи з підготовки цих підрозділів для придушення та розгону демонстрацій", - наголосили у прес-службі.

Від генпрокурора Яценюк вимагає перевірити викладені у зверненні факти та в разі виявлення порушень, вжити відповідних заходів та притягнути до відповідальності винних осіб.

"Як стало відомо "Фронту змін" із джерел в УВС Житомирської області, з 5 серпня в регіоні на казарменому положенні перебувають співробітники МВС, а спецпідрозділи "Беркут" і "Грифон" і патрульно-постова служба – у постійному бойовому режимі", - йдеться у повідомленні.

При цьому ніхто роботою та прямими обов’язками з охорони правопорядку не займається, зазначили у партії.

"Самі бійці побоюються, що їх зіткнуть із людьми. 9 серпня зранку в районі аеропорту були заплановані навчання зі співробітниками спецпідрозділів. Бійці розуміють, що команди надходять безпосередньо від т.в.о міністра внутрішніх справ Сергія Попкова, якого добре пам’ятають по подіям 2004-го, і можуть бути найжорсткішими", - заявили у прес-службі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування