Українську школу в Москві, скоріше за все, не відкриють

Четвер, 1 вересня 2011, 10:26

Посол Росії в Україні Михайло Зурабов припускає, що для відкриття школи з українською мовою навчання в Москві не буде достатньої кількості заяв від батьків.

Про це він сказав під час відвідування школи №25 з російською мовою навчання в Києві, повідомляють Українські новини.

"Для того, щоб цей проект у Москві запустили, потрібна певна кількість заяв від сімей, які зацікавлені були б у навчанні своїх дітей українською мовою... Тому ми не виключаємо, що, можливо, у Москві, - я говорю про це об'єктивно, - не вдасться знайти достатню кількість охочих", - сказав Зурабов.

Посол при цьому підкреслив, що російська влада разом з посольством України в Росії обговорюють питання про те, щоб створити школи з українською мовою навчання в місцях компактного проживання українців у Росії, зокрема в Тюмені.

"Разом з посольством України в Російській Федерації та профільним міністерством ми обговорюємо питання про створення подібного освітнього закладу в місцях компактного проживання осіб української національності, зокрема, у Тюмені", - сказав він.

Зурабов при цьому зазначив, що Міністерство освіти й науки Росії займається підготовкою проекту про створення школи з українською мовою навчання в Москві й Тюменській області.

Як відомо, у січні міністр освіти Дмитро Табачник заявив, що Україна й Росія мають намір відкрити загальноосвітній навчальний заклад з українською мовою навчання в Москві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування