Литвину не подобається ідея Партії регіонів

Четвер, 1 вересня 2011, 13:03

Голова Верховної Ради Володимир Литвин критикує новий мовний законопроект, внесений  регіоналами.

Про це Литвин сказав на прес-конференції у рамках робочої поїздки на Житомирщину у четвер.

Зай ого словами, закон про мови несе у собі величезні ризики і виклики у багатьох аспектах: у царині мовної політики, у політиці, у фінансовій сфері.

"Далеко не все прорахували ініціатори цього законопроекту", - сказав він, зауваживши, що вітає необхідність розвитку регіональних мов, але не за рахунок української, "бо те, що пропонується, часто несе загрозу для української мови".

За словами Литвина, одним з наслідків ухвалення цього закону може стати необхідність "десяти відсоткам людей переходити на двомовність". Таким чином, на його думку, може бути "розірваний" освітній процес.

Водночас спікер розраховує на активну роботу парламенту на майбутній сесії.

"Я розраховую на те, що будемо виходити на компроміс, буде досягнуто точки згоди, які є необхідною передумовою того, як визначати життя країни далі", - сказав він.

Те, що парламент перебуватиме у центрі політичного життя, є, за словами його керівника, "очевидним, закономірним і правильним, тим паче що і роботи багато, і питання надзвичайно важливі: це і законопроекти щодо ринку землі, і пенсійна реформа".

Як відомо, закон про мови внесено регіоналами Ківаловим і Колесніченком, які фактично пропонують надати статус регіональної російській мові у 13 регіонах.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування