Тимошенко розчулила прокуратуру

Четвер, 1 вересня 2011, 15:49

Після емоційних заяв Юлії Тимошенко у суді прокуратура попросила долучити до матеріалів справи аудит компанії Ernst&Young.

Саме цей звіт сторона захисту вважає підставою для закриття справи проти Тимошенко.

"Враховуючи емоційні заяви, які тут були, ми залишаємося на своїй позиції, але просимо розглянути клопотання та приєднати консолідований фінансовий звіт за 2009 рік "Нафтогазу" та аудит Ernst&Young для надання оцінки судом", - зазначив представник обвинувачення.

Раніше захист Тимошенко заявив про упередженість суду.

Про це адвокати Тимошенко заявили під час перерви після того як суд відмовився долучити до матеріалів низку документів, на яких наполягав захист, повідомляє кореспондент "Української правди".

"Якщо суд відмовився у витребуванні документів (зокрема аудиту компанії "Ernst&Young") він свідомо стає на сторону обвинувачення", - зазначив адвокат Плахотнюк.

"Захист вважає, що дії судді свідчать про те, що суд упереджений, і ніякої об’єктивності при розгляді кримінальної справи немає", - додав Плахотнюк.

Зі свого боку адвокат Микола Сірий зазначив: "Кірєєв діє у цьому процесі не у формі і не у спосіб, передбачені Конституцією та КПК".

"Репліка судді у бік адвоката Сірого про те, що "хай захисник читає свою дисертацію" теж є проявом упередженості суду", - додала прес-секретар Тимошенко Марина Сорока.

Відповідаючи на запитання про те, чому Тимошенко вперше за весь судовий процес встала, говорячи про "злочинні дії судді", Плахотнюк сказав: "Вона робила заяву про злочин з боку прокурорів і з боку суду. Так вона акцентувала увагу на своїй заяві".

"Повага до судді буде, коли Тимошенко забезпечать право на неупередженого, незалежного і компетентного суддю. Такого суддю Тимошенко поки не бачить", - додав Сірий.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News